Top Ad unit 810 × 90

 

Pomysł na szybką kolację

Zrobiłam niedawno pastę rybną. Przygotowanie jest ekspresowe, a jest to naprawdę smaczny dodatek do pieczywa – polecam! Pod warunkiem oczywiście, że ktoś lubi ryby (ja uwielbiam w każdej postaci).

Składniki:
- śledzie lub szprotki w oleju
- 100 g chudego twarogu
- 2 jajka (ugotować na twardo)
- 1 pomidor (sparzyć skórkę)
- przyprawy, np. bazylia, oregano


Smacznego! :)

Pomysł na szybką kolację Recenzja MONIKA na 00:11 Ocena: 5

27 komentarzy:

  1. o proszę! ciekawy pomysł ;) mam w lodówce parę szprotek w oleju więc możliwe, że je wykorzystam w tym celu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam paste rybną ! Jednak ja robię z innych składników, przepis taki najprostszy z możliwych (szprotki, cebula, jajka na twardo, pieprz, sól) :) Twoja pasta wygląda bardzo apetycznie, więc na pewno ten przepis w najbliższych dniach wypróbuje :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja również robiłam z makreli i z tuńczyka:) Rybki są super:)

    OdpowiedzUsuń
  4. za śledziem i szprotami chyba nie przepadam. Eksperymentowałam z tuńczykiem było pyszne..., a zainspirowana dziewczynami chyba spróbuję też makrelę... chociaż kto wie czy nie spróbuję śledzia a nóż się przekonam ?

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak, uwielbiam taką pastę! A skoro gustujesz w tych smakach, polecam serek wiejski połączony z ryba w sosie pomidorowym i brukselkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł :D szukałam właśnie jakichś nowych pomysłów na kolację, spróbuję z makrelą, bo bardziej ją lubię :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
    http://nebeskaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. To mi smaka narobiłaś!:)) Wypróbuje na pewno..:))

    OdpowiedzUsuń
  8. połączenie ryby z twarogiem - szok. tego jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam tego typu posiłki sobie przygotowywać. Są one takie łatwe i szybkie!
    Mniam mniam!

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty rybne :) a taką to pamiętam jeszcze z dzieciństwa kiedy do babci jeździliśmy z rodzeństwem na wakacje i właśnie takie pyszności Babcia przygotowywała nam na śniadanie, tylko że z pysznym domowym chlebkiem :) poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Oo musi być super, ja robię pastę z tuńczyka i twarogu też pyszna polecam :)

    catchysue.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. robię czasem podobną z makreli wędzonej, ale niestety oddzielenie ryby od ości zajmuje więcej czasu. następnym razem kupię szprotki i spróbuję tego sposobu

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja robię z makreli pastę rybną w podobny sposób, uwielbiam i był okres kiedy jadłam ja naprawdę często :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mniam, akurat mam ochotę na rybę ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pychotka. Aż nabrałam ochotę na taką kolację.

    OdpowiedzUsuń
  16. Zrobiłam ją pyszna,tylko zamiast bazylii i oregano doprawiłam ją słodką papryką i odrobiną pieprzu,bardzo dobra i z dużą zawartością białka jest też z wędzonego łososia,twaróg do tego szczypiorek i odrobina pieprzu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O :) Cieszę się, że Cię zainspirowałam ;)

      Usuń
  17. Moja wariacja na temat takiej pasty ;-) to ryba z puszki w pomidorach (makrela, śledź), biały ser, dymka, trochę kukurydzy z puszki, do tego oliwa i pieprz :-)

    Pycha jest też tuńczyk z serem feta i dymką, ale to jako dodatek do czegoś, bo słone jest strasznie :-o ja nie lubię słonych potraw ale ta pasta jest pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  18. Cześć :)
    Ze względu na tematykę Twojego bloga, chciałabym Cię zaprosić do udziału w dietetycznym konkursie z okazji urodzin mojego bloga :) http://redandpale.blox.pl/2013/07/Konkurs-6-te-urodziny-bloga.html
    pozdrawiam :)
    Daria

    OdpowiedzUsuń

Copyright Monika © 2012 - 2016
Obsługiwane przez usługę Blogger.